
Illinoys texnik instituti mutaxassislari 31 nafar ortiqcha vazndan aziyat chekayotgan insonlar bilan tadqiqot o‘tkazishdi, ularning nonushtasi tarkibi o‘zgartirildi. Ishtirokchilar uch guruhga bo‘lindi. Birinchi guruh butun avokado isteʼmol qilgan bo‘lsa, ikkinchi guruh aʼzolari yarimtasinigina yeyishdi. Oxirgi tarkib aʼzolariga esa bu mahsulot umuman berilmadi.
Natijalarga ko‘ra, avokadoni ratsioniga kiritgan kishilarning qonida shakar miqdori pasaydi. Nonushtaga butun avokado isteʼmol qilganlar qonida salbiy xolesterin uni tanovul qilmaganlarnikiga nisbatan kamaygani kuzatildi. Mutaxassislar fikricha, erta tongdan avokado isteʼmol qilgan ortiqcha vaznli kishilarning qondagi shakar miqdori ko‘rsatkichlari va qon tomirlari faoliyati yaxshilanadi


