Hindistonlik tadqiqotchilar Smriti Gaur va Shubxi Singx prebiotiklar bilan boyitilgan yangi turdagi sog‘lom shokolad turini yaratdi. Ushbu innovatsion shirinlik ichak mikroflorasini yaxshilash, ovqat hazm qilishni qo‘llab-quvvatlash va yallig‘lanishni kamaytirishga yordam berishi mumkin.
Tadqiqotchilar sinbiotik shokolad yaratish jarayonida makkajo‘xori va asal kabi tabiiy ingrediyentlarni qo‘shishdi. Ular beshta shokolad variantini tayyorlab, ularning tarkibidagi yog‘ darajasi, pH muvozanati, antioksidant miqdori va tuzilishini sinovdan o‘tkazdilar. Natijalarga ko‘ra, apelsinli shokolad eng yaxshi variant sifatida ajralib turdi: u nafaqat namroq va oqsilga boy bo‘ldi, balki eng ko‘p antioksidantlarni o‘z ichiga olgan.
Tadqiqotchilar bu sog‘lom shokolad probiotiklarning uzoqroq saqlanishi va oshqozon sharoitlarida ham barqarorligini taʼminlaydi. Olimlarning fikricha, apelsin-xushbo‘y sinbiotik shokoladi nafaqat foydali, balki mazali shirinlik ham bo‘lishi mumkin.


